Αρχική Κοντινές αποδράσεις Τυρός

Τυρός

O Τυρός είναι ένας ορεινός τσακώνικος οικισμός, κτισμένος αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Πάρνωνα. Απο εκεί η ματιά ταξιδεύει στο Μυρτώο Πέλαγος εώς τις Σπέτσες και τις απέναντι αργολικές ακτές. Έχει πάρει το όνομά του από τον Απόλλωνα Τυρίτα, ο ναός του οποίου βρίσκεται πάνω στο λόφο και  αποτελεί αρχαιολογικό χώρο και ιστορικό διατηρητέο μνημείο. 
Στην παραλία του Τυρού συναντάμε εκτός από τις κατοικίες των ντόπιων,  σούπερμαρκετ, παντοπωλεία. Απολαύστε στα παραλιακά και όχι μόνο καφέ-μπάρ, τον καφέ  σας από το πρωί αλλά και το ποτάκι σας δίπλα στη θάλασσα αγναντεύοντας τον Αργολικό κόλπο. Γραφικές ταβέρνες και εστιατόρια σας περιμένουν να δοκιμάσετε ντόπιες συνταγές, φρέσκο ψάρι, αλλά και κρέατα από τους κτηνοτρόφους της περιοχής Στην παραλία λειτουργεί πλήρες εξοπλισμένο αγροτικό ιατρείο, φαρμακείο με καθημερινή τροφοδοσία, αστυνομικό γραφείο, ταχυδρομείο, Κ.Ε.Π., και υποκατάστημα Εθνικής τράπεζας το οποίο διαθέτει και ΑΤΜ. 

 

Τις πρωινές ώρες η επιστροφή των ψαροκάικων στο λιμάνι είναι μοναδικό θέαμα με τα ολόφρεσκα αλιεύματα να γίνονται ανάρπαστα. Στο μικρό και γραφικό λιμάνι ολοκληρώθηκαν τα έργα προέκτασης του λιμενοβραχίονα, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και μεγαλύτερα σκάφη, εκτός των ψαροκάικων. Έτσι τα τελευταία χρόνια τα κατάρτια των ιστιοπλοικών ομορφαίνουν και δίνουν μια νησιώτικη νότα στο χωριό.
Το καλοκαίρι, η Δημοτική Ενότητα Τυρού  διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία στην παραλία, αλλά και στο πέτρινο θέατρο στο λιμάνι.

tyros-apo-kastro-1

 

 
Zaritsi - Tyros Arcadias - T.: 2757 0 41550 - Athens: 210 48 30 729