Αρχική Κοντινές αποδράσεις Ζαρίτσι

Εορτές

Εορτή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Κάθε χρόνο εορτάζει η ομώνυμη εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου, δίπλα από το λιμάνι του Τυρού. Την παραμονή στην περιφορά της εικόνας κατά μήκος της παραλιακής οδού  χιλιάδες κόσμου από τον Τυρό και τις γύρω περιοχές ακολουθούν την περιφορά της εικόνας.

Της Παναγίας

Η γιορτής της Παναγίας (15 Αυγούστου) γιορτάζεται στην ομώνυμη εκκλησία στον Α. Τυρό στην πάνω γειτονιά εκεί συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου βλέποντας τον κόλπο από ψηλά με πανοραμική θέα.

Ξανιδάς

Είναι η γιορτή του Αγίου Πεντελεήμονα που γιορτάζεται στις 27 Ιουλίου στην τοποθεσία Πρέγασος και συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου.
Την ονομασία το πανηγύρι την έχει πάρει επειδή την εποχή εκείνη οι κάτοικοι μάζευαν από εδώ το κλαρί για το κάψιμο του φούρνου που σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων έδινε ιδιαίτερα επιτυχημένο ψήσιμο και μάλιστα έφτιαχνε αφράτα παξιμάδια και νόστιμο ψωμί.
Την παραμονή του Ξανιδά Λαϊκη Ορχήστρα και άφθονο φαγητό και κρασί κρατάει τον κόσμο έως το πρωί να διασκεδάζει. Το κλίμα του οροπεδίου και ο περιβάλλων χώρος είναι  μοναδικός.

Προφήτης Ηλίας

Γιορτάζεται στις 20 Ιουλίου στο ομώνυμο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία Μελάνων που βρίσκεται στο Λόφο του Αη Λιά νότιοδυτικά του Τυρού.
Η αναβίωση του παλιού πανηγυριού τα τελευταία χρόνια έχει τεράστια επιτυχία αφού οι κάτοικοι του Τυρού και των γύρω χωριών συναντιούνται στο Λόφο που υπήρχει ο Ναός του Απόλλωνα του Τυρίτα στο οποίο οφείλει την ονομασία του ο Τυρός.
Το γλέντι με φαγητά και λαϊκή ορχήστρα την παραμονή κρατά έως το πρωί.

Αγία Μαρίνα

Στην ομώνυμη εκκλησία στην παραλία Τυρού στις 17 Ιουλίου εορτάζεται η Αγία Μαρίνα. Ακολουθούν εορταστικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία  με την συμμετοχή του τοπικού χορευτικού συγκροτήματος και λαϊκής ορχήστρας.

 
 
Zaritsi - Tyros Arcadias - T.: 2757 0 41550 - Athens: 210 48 30 729